13. září 2011

Kamera - Klapka - Akce!

Zásadní potřebou každého tvořivého člověka je dát o sobě vědět - sdílet myšlenky, které se mu prohání mozkovnou a vnutit je svému okolí, podobně jako posmrkávající pasažér hromadné dopravy šíří svou chorobu mezi spolucestující.
Nejinak je tomu v mém případě...

Výsledkem výše zmíněné OCD je tento blog, který mě (doufám) dotlačí k tomu, že nebudu zahlcovat veřejný prostor diskusních serverů svými neuváženými plky a bláboly. Navíc by mohlo i dojít k tomu, že se konečně naučím pravidelně (pravidelněji) psát delší či kratší texty a následně dotáhnu do velkolepého závěru několik nápadů, které v mé tvůrčí myslivně již nějakou dobu zrají. Zejména ty, které se týkají nejen námětu na komiks, ale také na filmový scénář podle jednoho nestárnoucího literárního díla...

Pochopitelně se budu věnovat i teorii filmového střihu a ukázkám mé vlastní střihačské práce - byla by věčná škoda nevyužít tento prostor k osvětě. Film je už léta mým koníčkem a jeho technická stránka mou posedlostí - což je snad poznat i z titulku, který tento příspěvek uvozuje.
Čemu se pokusím vyhnout, jsou časté recenze na seriály a filmy - od toho mám profil na CSFD, ale sem tam se nějaký výjimečný kousek objeví - především ty kromobyčejně dobré, nebo naopak tak špatné, že si zaslouží být  rozebrány a pranýřovány.

Inu, myslím že jako úvodní text blogu to již bohatě postačuje. Rozhodně doufám, že nezůstane jen u toho a brzy se zde objeví nějaký ucelenější článek... třeba právě na téma filmové skladby.

STOP! 
U mě dobrý, rejžo!

Žádné komentáře:

Okomentovat